Jag heter Annika Bladh och efter 25 år inom stora förlagsverksamheter startade jag den 1 juli 2010 något som jag drömt om länge; ett eget förlag. Ett förlag där jag försöker förverkliga allt det som jag tycker om och tror på:

 

Författarna i centrum

Hos mig är alla mina författare stjärnor! Och min uppgift är att se till att böckerna blir så bra som möjligt och når ut till så många människor som möjligt.

 

Proffsighet i alla led

Kanske kan man kalla mitt förlag ett ”boutiqueförlag”, litet men noga utvalt och genomtänkt vad gäller utgivning, form, marknadsföring och kommunikation. Till min hjälp tar jag in specialister som jag gillar och som hjälper mig att förverkliga min dröm.

 

Passion

Sedan jag lärde mig läsa har det knappt gått en dag i mitt liv då jag inte läst någon bok. Den tid jag som formade mig mest var – som för många andra bokälskare – slukaråldern, då oförkortade översättningarna av Oliver Twist och Svindlande höjder mixades med Anne på Grönkulla, Kitty, Fem-böckerna, Illustrerade klassiker, Fantomen och Fänrik Ståls sägner.

Och på den bogen har det fortsatt. Jag tror nämligen att de flesta läsande människor blandar sin läsning utifrån sinnesstämning, situation och fas i livet. Därför är det meningslöst att prata om fint och fult, högt och lågt. Eller åtminstone meningslöst att hylla det ena och fördöma det andra. Böcker är nyckeln till andra(s) världar. Ibland vill man skratta och underhållas; drömma om en annan tillvaro, problematisera den värld man lever i, söka svar på frågor, lära sig nåt nytt. På mitt förlag vill jag bejaka denna helhet! Och spegla den i mitt urval av böcker.

 

Vad mer om mig? Jag är född och uppväxt i Malmö, vid Davidhallstorg, läste Kulturkommunikation i Lund och planerade att bli journalist, som min pappa, men så blev det inte. 1982 liftade jag till Paris, läste franska på Sorbonne, träffade min blivande man Peter, som jag kände sedan tidigare, och när jag kom hem svarade jag på en annons där Hemmets Journals förlag sökte lektörer. Och så startade mitt förlagsliv.

Förutom böcker så är jag intresserad av lite allt möjligt: film, foto, konst, mat & vin. Men mitt livs största pride & joy är mina två barn, Fredrika och Gabriel.

Så välkommen till Bladh by Bladh: hoppas du vill följa mig och mina författare på våra äventyr!

signatur